Introductie


In 1856 kwam C.H.F. Wöhrmann uit het Duitse Celle en vestigde zich als boekbinder in het Hollandse Zutphen. Het bedrijf specialiseerde zich de afgelopen anderhalve eeuw in de industriële wijze van produceren van boekwerken. De onderneming Wöhrmann maakte sinds 1999 deel uit van de Franse multinational Groupe CPI.

Door de overname door de Boekgroep B.V. is Wöhrmann sinds oktober 2016 weer in Nederlandse handen.

Vellen offset


In de vellendrukkerij worden boekwerken in lagere oplagen gedrukt. De full-colour persen zijn voorzien van hoogglanslak-units. Plaatwissel, inkt-vochtafstemming en formaat instelling zijn geautomatiseerd.

 
 

Rotatie offset


In de offsetrotatie worden voornamelijk tekstboeken en scheurkalenders geproduceerd. Papier in gewichten van 45 tot en met 100 gr/m², worden vanaf de rollen in zeer hoge snelheid gedrukt en in dezelfde drukgang tot kant-en-klare katernen gevouwen en gebundeld. Dankzij die hoge snelheden van deze machines is het mogelijk in zeer korte doorlooptijden te produceren.

Binderij


Wöhrmann beschikt over een modern geoutilleerd en gedifferentieerd machinepark. Dit maakt voor de klant een one-stop-shopping mogelijk. Hotmelt, Koudlijm of Twinflex belijming is allemaal mogelijk. Ook luxe afwerkingen als pregen, foliedruk, lamineren of Spot UV-lakken worden in eigen bedrijf uitgevoerd.