PDF -AanleverspecificatiesEen kwalitatief goed product begint nu eenmaal met een goede voorbereiding. Daarom is het belangrijk om correcte en schone PDF bestanden aan te leveren. Op deze pagina hebben we informatie geplaatst om een PDF zo makkelijk mogelijk te vervaardigen.


Downloads


Kleurprofielen overzicht Deze pagina bevat alle informatie betreffende techniek en bijbehorende kleurprofiel.
ICC Kleurprofielen en CSF kleurprofielen Deze download bevat alle .icc kleurprofielen en alle .csf kleurinstellingen voor de volgende technieken: vellenoffset, digitaal drukken, rotatieoffset en kranten rotatie. Binnen die verschillende technieken zijn de profielen gerangschikt per papiergroep. Het is zeer belangrijk dat je het juiste kleurprofiel gebruikt om de maximale kwaliteit te behalen.

Exporteren PDF

Aandachtspunten bij het exporteren naar PDF.


 • Pagina indeling

  Binnenwerk als pagina opslaan, niet in spread. Zorg dat alle pagina’s in de pdf worden meegenomen.

 • Compatibiliteit

  Stel het compatibiliteitsniveau van het Adobe PDF-bestand in op Acrobat PDF-X4 (PDF 1.6). Hiermee maakt u PDF-bestanden die geschikt zijn voor afdrukken van hoge kwaliteit op drukpersen. Bij deze voorinstelling worden afbeeldingen in kleur en grijswaarden gedownsampled naar 300 ppi en monochrome afbeeldingen naar 1200 ppi. Daarnaast worden subsets met alle lettertypen ingesloten, blijven kleuren ongewijzigd en wordt de transparantie afgevlakt (voor bestandstypen waarin transparantie mogelijk is).

 • Tekens en Afloopgebied

  Zorg dat de snijtekens een verschuiving hebben van 5 mm, zodat deze niet te dicht bij het netto formaat van de pagina staan. Zet bij het afloopgebied boven, onder, binnen en buiten 5 mm afloop.

 • Kleuren

  Controleer goed op welk papier het binnenwerk wordt gedrukt. Dit is van belang voor de keuze van het kleurprofiel. Voor Uncoated (bijv. offset- of romansoorten) gebruik dan PSO Uncoated v3 (FOGRA52). Wordt het binnenwerk op een Gecoate papiersoorten gedrukt (bijvoorbeeld machine gestreken soorten) gebruik dan PSO Coated v3


Aanleveren bestandenKwaliteit
Via Email
U kunt tot 10Mb per mail naar ons verzenden. U kunt de bestanden naar uw accountmanager sturen.
Kwaliteit
Via WeTransfer
Wij hebben een WeTransfer account waar u eenvoudig uw bestanden kunt uploaden. Wanneer bestanden worden gedownload, krijgt u hiervan een melding.
Kwaliteit
Via Orderlink
Wanneer een order is aangemaakt, is het mogelijk een orderlink te ontvangen. Via deze link kunt u eenvoudig de bestanden uploaden bij de order. Vraag erna bij uw orderbegeleider.

Online instructiesOnderstaand treft u het overzicht van onze online trainingen. Van kleurmanagement tot geoptimaliseerde PDF en gecontroleerd voor verzending. Met deze instructie bent u in staat perfecte drukgerede bestanden te vervaardigen.


Aanleverspecificaties
Beknopte instructie
Dit is een serie instructie-video’s waarin we in 4 delen beknopt aangeven hoe je een perfect PDF document kunt aanmaken voor drukwerk.

In deze complete instructie wordt hoofdzakelijk uitgelegd wat en hoe je e.e.a. zou moeten uitvoeren maar we hebben wel alle achtergrond informatie weggelaten om je zo snel mogelijk de meest relevante informatie te geven.
kleurmanagement
Kleurmanagement
Dit is een video-instructie over het toepassen van kleurmanagement bij drukwerk. Deze video bestaat uit 3 delen. In deel 1 behandelen we het downloaden van kleurprofielen, in deel 2 het installeren in Adobe Photoshop en in deel 3 de synchronisatie naar de overige Adobe pakketten binnen de Creative Cloud zoals Indesign, Illustrator en Acrobat d.m.v. Adobe Bridge.
drukgerede-pdf
Drukgerede PDF
In deze video-instructie laten we zien op welke wijze een drukgerede PDF direct vanuit Adobe InDesign gemaakt kan worden. Als eerste komt het downloaden van de gewenste voorinstellingen voor Adobe aan bod. In het tweede onderdeel wordt het exporteren naar drukgerede PDF getoond en in het laatste onderdeel de beoordeling van de PDF in Adobe Acrobat Pro.
Preflight met Adobe Acrobat
Preflight met Adobe Acrobat
In deze video-instructie zullen we u tonen hoe eenvoudig het is om een pdf-document te controleren met de applicatie Adobe Acrobat dat onderdeel is van de Creative Cloud oplossing van Adobe. Nu kunnen we vooraf controleren of het document voldoet aan de eisen die nodig zijn om een voorspelbare publicatie te verkrijgen in druk. We starten met het downloaden en installeren van de preflight-profielen, gevolgd door het uitvoeren van een preflight met een correct vervaardigd bestand. En als laatste kijken we hoe we met een preflight een verkeerd bestand, beter gezegd een PDF die niet geschikt is, kunnen optimaliseren naar een bestand voor druk.